barcelona

Barcelona Gezilecek Yerler

Barcelona Gezilecek Yerler

Otobüsle Avrupa Turu kapsamında gezeceğimiz şehirlerden Barcelona.

Barcelona; Avrupa’nın en egzotik ülkelerinden ve İspanya’nın Madrid’den sonraki en büyük ikinci şehri.  Şehir; aynı zamanda Katalonya Özerk Bölgesi’nin de başkenti olma özelliğini taşıyor.

Ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Barcelona, kalabalık ve hareketli bir nüfusa sahip. İlgi çekici şehir yerleşimi ve yıl boyu süren çeşitli sanat etkinlikleri, kenti tam bir cazibe merkezi haline getiriyor.

Avrupa’dan ve dünyanın dört bir yanından yılın her mevsimi turist akınına uğrayan kente, festivaller de büyük bir canlılık katar. Eğlence ve sanatın iç içe geçtiği bu coğrafya, Avrupa turu tavsiye arayışında olanlar için oldukça cazip bir seçenek olabilir.

Şehir, mimari yapıları ve tarihi eserleri ile tam bir açık hava müzesi izlenimi uyandırırken; özellikle yaz aylarında turist yoğunluğu epey artmaktadır. Tarih ve sanatseverlerin yanı sıra deniz turizmine de ilgisi olanlar için ülkenin en gözde tesis ve plajları, Barcelona’da yer almaktadır.

Şehir merkezinde kültür turları yaparken, serinlemek için dikkat çekici tesislerden birini seçebilir ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Farklı kültürlerden, yüz binlerce insanın çekim merkezi haline gelmiş bölgede yeni insanlar tanıyabilirsiniz.

Barcelona’da yaşam yılın 365 günü ve günün 24 saati, tüm hızıyla aralıksız devam eder. Eşsiz anılar ile dönebileceğiniz seyahatiniz için merak ettiğiniz tüm detayları sizin için düşünen Haydi Avrupa’ya, ekonomik ve ilgi çekici turları ile size özel fırsatlar sunuyor. 

2023 Avrupa turları hakkında bilgi edinmek ve seyahatinizi birlikte planlanmak için haydiavrupaya.com’a göz atabilirsiniz. Avrupa turlarımızda, en ekonomik fiyatlar ile keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz.

Barcelona’da Gezilecek Yerler

Her yanı başka bir güzellik barındıran Barcelona, dünyanın en önemli kültür başkentleri arasında yer almaktadır. Turistlerin gezi rehberleri arasında ilk sıralarda yer bulan Barcelona, bu turizm gücü ile dünyanın en önemli ekonomileri arasındadır.

Ayrıca en hızlı büyüyen şehirler arasında da ilk sıralarda yer alan Barcelona’da gezilecek çok sayıda farklı eser ve yer bulunmaktadır. UNESCO Dünya mirası listesinde yer alan, eşsiz eserlere de sahip olan Barcelona; adeta bir masal kentini andırıyor.

Barcelona, farklı şehir düzeninin yanı sıra kentin özgün mimarisi ile en çok fotoğrafı çekilen kentlerden biri olma özelliğini taşıyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında, kentin sokakları turistler ile dolup, taşıyor. İlgi çekici mimari dokusunu yakından incelemek isteyen binlerce turist, eserlerin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Şehrin ara sokaklarında bile görülmeye değer eserlerin olduğu Barcelona, aynı zamanda tam bir futbol şehri olarak anılıyor. Futbola ilgisi olan ziyaretçiler için görülmesi gereken çok sayıda yer bulunmaktadır.   

Yaz aylarında, deniz tatili yapmak isteyenlerin de ilk tercihlerinden olan şehirde, çok sayıda ilgi çekici plaj bulunuyor. Akdeniz’in sıcak sularında yüzmek ve serinlemek isteyen tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği plajlarda, çeşitli aktivite ve eğlencelere de rastlayabilirsiniz. Bu plajların en popüleri ise şunlardır:

• Bogatell Plajı

• Nova Icaria

• Sant Sebastia

• Llevant

• Sant Miguel

• Somorrostro Plajı

• Playa De La Mar Bella

• Playa De La Barceloneta

Barcelona’daki Sitges bölgesi de pek çok ilgi çekici tesis ile deniz tatili sevenlere hitap ediyor. Barcelona’da yapılacaklar arasında dikkat çekici bir yere sahip olan deniz turizmi, mayıs ve ekim ayları arasında oldukça hareket kazanır.

Barcelona denince ilk akla gelen isim olan mimar Antoni Gaudi, şehrin farklı noktalarında eşsiz eserler inşa etmiştir. Şehrin kendine has dokusu ile birleşen bu eserleri otobüsle Avrupa turu yaparken, yakından görebilirsiniz. Her biri benzersiz ve büyüleyici olan bu eserlerin en önemlileri şunlardır:

• La Sagrada Familia Bazilikası

• La Sagrada Familia okulları

• Casa Mila

• Park Güell

• Bellesguard

• Colonia Güell Kilisesi

• Casa Vicens

• Palau Güell

• Teresian College

• Casa Calvet

Gotik eserlerin en bilineni olan La Sagrada Familia Bazilikası, yapımı ve tadilatı hala devam eden, dünyanın en ilgi çekici eserlerinin başında gelir. Mimariye ve sanata ilginiz varsa bu eserler sizi oldukça etkileyecektir.

Barcelona’da gezilecek müzeler de turlar için büyük önem taşır. Şehrin hemen her önemli noktasında farklı bir müzeye rastlamanız mümkün. Bu yönü ile tam bir kültür kenti olan Barcelona, dolu dolu bir tatil rotası olma sıfatını sonuna kadar hak ediyor. Barcelona’daki bu müzelerin en bilinenleri şu şekildedir:

• Picasso Müzesi

• Barcelona Tarih Müzesi

• Barcelona Çağdaş Sanat Müzesi

• Katalan Ulusal Sanat Müzesi

• Frederic Mares Müzesi

• Barcelona Arkeoloji Müzesi

• Barcelona Çikolata Müzesi

• Gaudi Evi Müzesi

• Barcelona Bal Mumu Müzesi

Barcelona’yı keşfetmek için Haydi Avrupa’ya ile yapacağınız büyük Avrupa turu ile bu eserleri ve çok daha fazlasını görebilir, bölgeyi keşfe çıkabilirsiniz.

Barcelona’da Ne Yenir?

Akdeniz mutfağından esintiler taşıyan Barcelona yemekleri, her zevke hitap edecek kadar çeşitlilik kazanmıştır.

Deniz ürünleri, et çeşitleri, vejetaryen menüler ve hafif atıştırmalıklar gibi pek çok farklı alanda yemek alternatifleri bulabilirsiniz. Dünyanın farklı kültürleri tarafından yıl boyunca ziyaret edilmesi, şehrin yemek kültürünün de bu doğrultuda zenginleşmesine neden olmuştur.

Zeytinyağı ile hazırlanan çok sayıda meze ve salata şehrin sembol lezzetlerini oluşturur. Kent kültüründe büyük yer tutan zeytinyağı, kullanıldığı her yemeğe sağlık ve lezzet katmaktadır.

Bir çeşit sandviç olan bocadillos, hızlı ve pratik lezzet arayanların ilk tercihlerinden olmaktadır. Dilediğiniz malzemeyi ekletebildiğiniz bu sandviçleri, şehri gezerken de yiyebilirsiniz. Morina balığı ile hazırlanan ve içerisine çeşitli sebzeler eklenerek, lezzeti katlanan esqueixada, doyurucu ve sağlıklı olması ile dikkat çekiyor.

Patates ile hazırlanan, İspanyol omleti de şehrin en popüler lezzetleri arasında yer alıyor. Sütlü ve hafif tatlılardan hoşlananların denemek isteyeceği crema catalanya ise lezzetli bir tercih olabilir.

Şehirde, meze ve sebzelerin bir kısmı dilimlenmiş ekmeklerin üzerinde servis edilmekte. Tapas denilen bu ürünler, her damak zevkine uygun olacak kadar çok alternatife sahip. Hafif ve geleneksel bir lezzet için tapas seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Barcelona tipik bir Akdeniz şehri olduğu için deniz ürünü severleri de mutlu edecek yemekleri barındırır. Özellikle sahile yakın noktalarda, lezzetli ve taze balıkları ve deniz ürünlerini tadabilirsiniz.

Barcelona’dan Ne Alınır?

Avrupa’nın gözbebeği tatil rotalarından olan Barcelona, turistlerin ilgisini çekecek hediyelik eşya dükkanları ile bilinir. Yakınlarınıza sürpriz olacak pek çok geleneksel motifli ürünü, bu noktalarda kolayca bulabilirsiniz.

Barcelona, sahip olduğu eşsiz tarihi ve mimari eserlerin minik kopyalarının çok ilgi gördüğü bir şehirdir. Antoni Gaudi ve Picasso’nun pek çok ünlü eserinin dekoratif kopyalarını hediyelik eşya dükkanlarında bulabilirsiniz.

İlginizi çeken mimari eserin minik bir kopyasını satın alarak, anılarınızı hep taze tutabilirsiniz. Bunların yanı sıra şehri simgeleyen çeşit çeşit magnetler, tablolar, biblolar ve yöresel takılar da hediyelik eşya mağazalarının en çok tercih edilen ürün gruplarıdır.

Barcelona’dan ne alınır diye düşünen diğer turistler için ise en lezzetli tercih zeytinyağı olacaktır. Dünyanın en önemli zeytinyağı üreticilerinin arasında olan Barcelona’da, zeytinyağı çeşitliliği de oldukça fazladır. Aromalar ile lezzetlerini ikiye katlayan zeytinyağlarını, sevdikleriniz ve kendiniz için alabilirsiniz.

Dünyanın her yanından taraftarı bulunan ünlü futbol takımı Barcelona’ya ait çeşitli forma ve aksesuarlar da şehri ziyaret edenlerin rağbet ettiği ürünler arasında ilk sıralarda yer alır. Hayranı olduğunuz futbolcuya ait formayı satın alabilir ve harika bir anı ile evinize dönebilirsiniz.

Dünyanın en büyük tekstil üreticilerinden olan Barcelona, özellikle hazır giyimde çok sayıda bilindik markaya sahiptir. Modayı yakından takip edenlerin büyük ilgi göstereceği bu ürünler arasında oldukça farklı tasarımları bulabilirsiniz. Valizlerinizin sayısını arttıracak olan keyifli alışverişler yapma fırsatını, Barcelona’da yakalayacaksınız.

Barcelona’da Eğlence ve Aktivite

Barcelona, dört mevsim bitmeyen bir enerji ile dolan ve hızlı bir eğlence hayatına sahip bir kenttir. Turistleri ve yerli halkı eğlendirecek onlarca farklı alternatif, şehrin hemen her sokağında karşınıza çıkabilir. Yıl boyunca devam eden festivaller de kentin ziyaretçi sayısında büyük artışa neden olmaktadır.

Barcelona’da gece hayatı turistler için son derece ilgi çekici bir noktadadır. Çok sayıda gece kulübü, bar ve restoran sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenceye ara vermeden, devam ederler. Turistlerin akşamın ilk saatlerinde akın etmeye başladığı mekanlarda, günlük hayatın stresinden uzaklaşabilirsiniz. İspanyol ezgilerinin dışında, dünyadaki trend müzikleri de bulabileceğiniz bu eğlence dolu mekanlar şehrin önemli dokuları arasındadır.

Keyif dolu ekonomik bir tatil planı ve otobüsle Avrupa turu yorum detaylarını okumak için haydiavrupaya.com’u inceleyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Barcelona, Büyük Avrupa Turu’na dahil olan şehirler arasında mı?

Evet. Barcelona, Büyük Avrupa Turu’na dahil olan şehirlerden biridir.

Otobüsle Avrupa turunda, otel masrafları da tur ücretine dahil mi?

Otobüs ile Avrupa turunda; konaklama yapılacak otel ödemelerinin tamamı tur ücretine dahildir.

Haydi Avrupa’ya turlarında rehber bulunuyor mu?

Avrupa turlarımızda, deneyimli rehberlerimiz tüm konuklarımıza seyahat boyunca eşlik etmektedirler.


Otobüsle Avrupa Turu, Büyük Avrupa turu, Güney Avrupa Turu, İspanya turu, İtalya Turu, Baştan başa Avrupa Turu, Avrupa Turu tavsiye, Avrupa Turları 2023, Otobüsle Avrupa Turu 2023, Barcelona'da ne yenir

 

Makaleyi paylaş